lördag 29 augusti 2009

Vikings-Grüner 1-1

Dags att summera dagens match. Vikings-Grüner.
Idag lirade vi bra, alla femmorna jobbade på bra. Problemet var att vi inte fick in pucken.
Vi hade video genomgång för första gången, innan dagens match. Studerade sekvenser som gick mindre bra i Hasle Lören matchen. Det var många som klev upp i fel lägen och gick bort oss alldeles för enkelt. Detta förbättrade vi idag, vilket är positivt. Även om matcher som slutar oavgjort är de kanske tråkigaste matcherna.

Första perioden:

Helt ok från våran sida, vi har delvis bra tryck och hög fart på rören. Första matchen för "svarta femman" vi har hög fart på rören & skapar mycket chanser, men får inte till avsluten. Hög fart och bra checkning är två ledord denna period för oss, De har en hel del rutinerade försvarsspelare och spelar mycket smart. Bla. Anders Myrvold som för er som inte vet har meriter från Elitserien i Sverige, AHL och NHL. (Färjestad, Colorado, Boston, Djurgården, Aik, Detroit, Ny Islanders, Vålerenga). Placerings säkra men något sega. Ändå är de Grüner som kan ta ledningen 15.15 0-1 Stian Hoelseth (Miro Brnic, Amund Olsen). Grüner har även en straff 13.26 in i perioden som Vadseth klarar galant.

Andra Perioden:
Vår femmas kanske bästa period, Hög fart skapar riktigt mycket chanser och bör en vanlig dag gjort 3-4mål. Bla har vi ett Power play där pucken bokstavligt rullar och studsar på mållinjen, i ribban & i stolpen, ja över allt! Vi vinner alla andra puckar och får 4,5,6 bra skottlägen. Andreas bedömer PP som de kanske bästa Vikings någonsin presterat i PP. Puck jäven vill bara inte in idag. Alla femmor skapar och precis när man börjar ställa in sig på att gå in i periodpaus med ett fortsatt 0-1 underläge, får blåa femman in pucken 39:39 Patrick Eriksson (Marcus Gustafsson, Gustav Rundbjerg) Mackan kommer runt backen nere i vänster sarghörnet och passar in pucken till en fristående Eriksson som sprätter upp den i krysset. Här har Gurra också ett lång byte och är kvar på isen, han tilldelas ett andra ass. efter passet till mackan.

Tredje Perioden:
Fortsätter i samma anda som de två andra perioderna. Bra tempo från vår sida, dem försvarar sig smart. Vi får en super chans när David passar mig som kliver förbi backen och lägger en backhand pass till Rabin som får öppet mål och ska bara lägga in den, då han blir upphakad och bortplockad från deras back. (Backen får 2+2 för interferens och hakning). I mitten av perioden är de flertalet utvisningar, som lite hackar sönder perioden. Vi har chans i PP sista 1,30 men får inte heller då in pucken.

Matchen slutar 1-1 (0-1, 1-0, 0-0) med skotten 33-20 till oss.

Nu är de lagfest! Inflyttningsfest för Jo, gurra och viktor.