söndag 11 oktober 2009

Kongsvinger-Vikings

Dagen började kl.10.30 då samlingen var i hallen, vad vi då inte visste var att ca:20-30 supporters skulle med i bussen. Färdmedlet blev en riktigt ny och fräsch dubbeldeckare. Mackan 71an var ett hårsmån från att glömma skridskorna, som tur var tog han en sista runda och hittade dem, "det där är ju mina" . Resan upp var relativt lugn men med ett skränande ljud från en barnfilm med ekorrar, vet faktiskt inte hur den kom igång.

Vi anlände till ett soligt Kongsvinger 1,5h timme innan match. Pratade med en av våra kommande motståndare, en vän som jag träffade för 4år sedan som ledare på Lysekils sommarhockeyskola. Sedan dessa har vi vart ledare på hockeyskolan i Lysekil varje sommar. Han berättade bla. att dem tappat 5-6svenskar till i år och hade på papperet ett sämre lag än i fjol.

Hallen är byggd 1992 ganska nedgången, för er som har vart i Kållereds hall så är den som den nya, fast i det gamla skicket, enkelt beskrivet. Utanför ligger en friidrottsvall som mestadels används som fotbollsarena.

Första perioden:
Matchen börjar lite avvaktande, men jag tycker att vi tar över perioden ju längre in i den vi kommer. Ändå får Kongsvinger göra 1-0 oförtjänt i PP. Vi gör kort där efter välförtjänt 1-1 genom Viktor Danielsen 52 pass från 11 Patrick Eriksson. Vi spelar bra defensivt och matchen går in i en sådant "tätt" läge, man märker att idag kommer det inte bli många mål.

Andra perioden:
Fortsätter riktigt tätt och bra försvarsspel från båda lagen, Kongsvinger spelar mycket sarg ut och går med sina forwards på puckarna, vi har svårt att få tryck i deras zon när de spelar så här, men chansantalet är lika. Vi har något mer puck än Kongsvinger. 2-1 gör jag 19, direkt från ett byte åker jag upp bakom en back och snor pucken från honom och kommer 2 mot 1 , jag har med mig Simen 27. Jag hittar inget bra passnings alternativ och väljer att skjuta målvakten räddar med jag slår in returen på volley. Viktigt och skönt mål. 1-2 ledning som vi kan ta med oss in till tredje perioden.

Tredje perioden:
Startar lite avvaktande igen, tätt tätt, men så kommer ett läge får Marcus 71 då han kommer på kanten skjuter ett slagskott mellan målvaktens ben som ser något billigt ut och vi har en ledning med 1-3 när de återstår 15min av matchen. MEN...så börjar vi spela lojt igen precis som i matchen mot MS. Backarna fipplar med puck och får inte ut den. Enkla alternativ väljs bort för avgörande pass som i stället blir indianare och på 5minuter har Kongsvinger kvitterat till 3-3. 4minuter kvar och vi tar timeout. Andreas är fly förband och säger att vi får skickat in oss på att behålla poängen som vi trots allt har just nu. NU helt plötsligt när vi tappat spelar vi som aldrig förr, skapar massvis av chanser bla. Partick 11 drar målvakten och har bara att lägga in pucken men lägger den i stolpen. Matchen slutar 3-3 och de känns som en förlust igen!

Surt som F**n!

men som Andreas sa efter matchen inte många som åker upp hit och plockar poäng. Innan matchen så kanske man skulle tagit 3-3. Men som matchen urarta sig så känns de otroligt bittert.

1 vecka tills nästa match då vi möter Stavanger Lör & Sön. Full hall vill vi i laget se!

Vill än en gång tacka alla supporters som var med och stötta oss idag! Sjukt bra tryck, sjöng hela matchen och de kändes som hemmaplan! se förra inläggets klipp.