torsdag 10 september 2009

Läser gamla bloggar

Jag var inne och läste på en blogg på hockeysverige.se då hittade jag denna artikeln:

Lekstuga i Norge
Så här års pågår ju en hel del statistiska uppdateringar på EP. Känns som jag får närmare 50 mail dagligen från spelare och agenter som vill få statistik uppdaterad efter avslutat seriespel. Tidsomfattande, men någon gång ibland noterar man ju förstås statistiska prestationer som utmärker sig.

En sådan finns i den norska tredjeligan, 2. divisjon. David Hallström, som ifjol var en doldis i Frölunda J20:s mästarlag, har haft det roligt värre. På 17 matcher med Tønsberg har Hallström noterats för 41 mål och totalt 91 poäng. Rätt schysst poängskörd av en spelare som gjorde 4 poäng på 30 SuperElit-matcher förra säsongen. Samtidigt vittnar det väl kanske om att just tredjeligan i Norge knappast håller någon högre klass när en spelare kan göra så tokmycket poäng. Laget snittade för övrigt 11 mål per match i grundserien och spelade upp sig till 1. divisjon, andraligan.

Hallström var inte ende svensken i laget i år. Marcus Gustafsson, Daniel Jakobsson, Joachim Thomson, Kent Ahlström, Fredrik Jernberg finns bland de övriga svenskinslagen.

Till nästa säsong hoppas klubben förstärka med ytterligare svenskar. Gustav Runbjer och Victor Danielsen (båda Trångsund) samt Jonas Kapla (Malung) nämns som tänkbara nyförvärv sedan de varit på en tryout hos klubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar