tisdag 15 september 2009

Sent Matchreferat!

Hej igen alla bloggläsare, sorry för en sen matchrapport men väntade på ev. bilder från matchen men inga har publicerats.

Första borta kampen för året slutade 7-7. Vilket många kanske ändå såg som en seger, varför får du reda på längre ner.

Hasle/lören - Vikings 7-7
Matchen var framflyttade 1h vilket gjorde att vi anlände till Oslo alldeles för sent för att få en bra upplandning. 30min innan uppvärmningen klev vi in i hallen. Uppvärmningen var inte heller bra, varför är svårt att svara på.

Första perioden:
Vi är inte med för fem öre. Lören startar kampen i bra tempo och vi är helt vilse i många situationer. och precis som förra matchen mot Lören släpper vi till flera 2 mot 1, något friläge osv. 4-0 efter 10minuter (ska tilläggas att de var en del billiga puckar som tyvärr slank in bakom Vatseth idag) Vi byter målvakt. Vi spelar helt plötsligt upp oss och gör en bra andra halva vilket resulterar i 4-2 i paus. (Mål av 15 och 13?)

Andraperioden:
Vi är inte med i början som vanligt baklängesmål 5-2, men denna gången kommer vi igång tidigt kanske efter 2minuter och gör nog våran bästa period för säsongen så här långt. Vi får tyvärr inte in pucken förrän när de bara återstår 1minut kvar. Då jag kommer fri tack vare en fin passning från Nöstvold, och man märker verkligen på alla i laget när jag kommer till båset att detta målet var oerhört viktigt för matchen. Aldrig sätt sådan glädje för ett mål innan.

Tredjeperioden:
Vi börjar bra redan i vårt första byte kliver Davvan igenom och skjuter å målvakten jag kommer i perfekt returposition och kan på volley slå in 5-4 och matchen lever i högsta grad. Vi gör bara någon minut senare 5-5 och nu börjar rysaren. När de återstår 8minuter va matchen gör Lören 6-5, men bara bytet efter kan Hägg kvittera till 6-6. När de återstår 1,5min kvar på matchen så kommer en Lörenspelare 1 mot 3 och från ingen vinkel alls sätta in pucken. 7-6 tyvärr. bytet efter hamnar 2 Lörenspelare i utvisningsbåset och vi tar timeout, Toppar med 19,15,13,60,41 alltså bara forwards. Spel 3 mot 5 de ska bara vara mål, och de blir de mycket riktigt efter ett par sek, målet görs av Gerhard en styrning med pass från hägg. 7-7 vilket blir slutresultatet.

Vi spelar helt bedrövligt 10minuter vilket gör att vi inte kan vinna matchen som en vanlig dag skulle bli, 2-7, 3-7 till oss.

Mosset var bra idag efter inhoppet även killingstad gjorde ett bra jobb som center i 3:e linan. Svarta femman med nr. 19,15,41,9,77 producerade 4 baljor och släppte till 1 bakåt. +3 idag vilket får anses som godkänt.